Ras beschrijvingen van de Franse Bulldog, Engelse Bulldog en de Old Englisch Bulldog..

 

 

 

De Franse Bulldog

 

IVB  met de nieuwe wetgeving om de franse bulldog gezonder te maken zal het nieuwe type meer neus hebben!!!!

Uiteraard zullen wij naast de neus ook de verdere onderzoeken zoals wij al deden blijven doen !!!!

 

Het hoofd

Het hoofd moet zeer krachtig, breed en vierkant zijn. De hoofdhuid vormt plooien en symmetrische of bijna symmetrische rimpels. Het hoofd van een Franse Bulldog wordt gekenmerkt door een terugwijkende massieve neuspartij. De schedel bezit in breedte wat hij in lengte heeft verloren.

Het schedelgebied

De schedel is breed, bijna plat met een zeer bol voorhoofd. De wenkbrauwen springen naar voren en zijn gescheiden door een bijzonder ontwikkelde groef tussen de ogen. De groef mag zich op het voorhoofd niet voortzetten. De achterkant van de kop is weinig ontwikkeld. De stop is sterk geaccentueerd.

Het gezicht

De neus (wipneus) is breed, zeer kort, goed geopend en heeft symmetrisch geplaatste neusgaten die schuin naar achter liggen. De schuine stand van de neusgaten evenals de wipneus moet echter altijd de normale neusademhaling mogelijk maken. De voorsnuit is erg kort, breed, vertoont concentrisch symmetrische plooien die op de bovenlippen naar beneden lopen (lengte 1/6 deel van de totale lengte van de kop). De kaken zijn breed, vierkant en krachtig. De onderkaak beschrijft een grote boog en komt boven de bovenkaak uit. Als de bek gesloten is, wordt het uitsteken van de onderkaak verminderd door de kromming van het onderkaakbeen. Deze kromming is nodig om een te grote onderbeet te voorkomen. Bij de tanden staan de onder snijtanden in geen geval achter de boven snijtanden. De onderste snijtandenboog is rond. De kaken mogen geen zijwaartse afwijking noch draaiing vertonen. De verschuiving van de snijtandbogen zou strikt beperkt kunnen zijn, de essentiële voorwaarde blijft dat de bovenlip en de onderlip op elkaar sluiten zodat ze de tanden geheel bedekken.

De lippen zijn dik, een beetje slap en zwart. De bovenlip sluit aan de op de onderlip in het midden en bedekt de tanden, die nooit geheel zichtbaar mogen zijn. Het profiel van de bovenlip is hangend en rond. De tong mag nooit zichtbaar zijn. De spieren van de wangen zijn goed ontwikkeld maar steken niet uit. De ogen hebben een opgewekte uitdrukking, zijn laag geplaatst en ver genoeg geplaatst van de snuit en vooral van de oren. Ze zijn donker gekleurd, tamelijk groot, goed rond, licht puilend en laten op geen enkele manier wit zien als het dier naar voren kijkt. De randen van de oogleden moeten zwart zijn.

De oren

Deze zijn van gemiddelde grootte, breed aan de basis en rond aan de bovenkant. Ze zijn hoog op het hoofd geplaatst maar niet te dicht bij elkaar en worden rechtop gedragen. De oor opening is van voren gezien geheel zichtbaar. De huid moet zacht en fijn aanvoelen.

De hals

Deze is kort, licht gebogen en zonder wammen.

Het lichaam

De bovenlijn gaat geleidelijk omhoog tot het niveau van de lendenen en daarna snel omlaag tot aan de staart. Deze vorm is zeer gewild in verband met de korte lendenen. De rug is breed en gespierd. De lendenen zijn kort en breed. Het kruis is schuin aflopend. De borstkas is tonvormig en diep. De voorborst is breed en diep. De buik en flanken zijn opgetrokken maar niet als bij een windhond. De staart is kort en laag aan de croupe aangezet, aan de billen geplakt, dik aan de basis, geknoopt of natuurlijk gebroken en dun aan het uiteinde. Zelfs in actie moet hij onder een horizontale lijn blijven. Een relatief lange staart, dun (niet langer dan de sprong) is toegestaan, maar niet gewild. De voorhand is vast en regelmatig. De schouders en opperarmen zijn kort en dik met een stevige en duidelijk zichtbare gespierdheid. De opperarm moet kort zijn. De elleboog ligt absoluut tegen het lichaam aan. De onderarmen zijn kort, staan goed uit elkaar, zijn recht en gespierd. De voetwortel en de middenvoet zijn stevig en kort. De Franse bulldog moet zonder 5de teen (Hubertus klauw) geboren worden. De voeten zijn compact, rond en klein (zogenaamde kattenvoer) en licht naar buiten gedraaid. De tenen zijn compact, dik en goed gescheiden met korte nagels. De voetkussens zijn hard, dik en zwart. Bij gestroomde honden moeten de nagels zwart zijn. Bij bonte of fawn kleurige honden ziet men het liefst donkere nagels, maar lichtere nagels worden niet bestraft. De achterhand is sterk en gespierd. De achterbenen zijn wat langer dan de voorbenen zodat de achterhand wat hoger is. Ze is vast en regelmatig en van achteren gezien. Het dijbeen is gespierd zonder al te rond te zijn. De sprong is tamelijk laag, niet te gehoekt en vooral niet te recht.

Gangwerk

Wijde gangen. De ledematen verplaatsen zich evenwijdig aan de middenlijn van het lichaam.

Beharing

Het haar is mooi kort, dik, glanzend en zacht. Als kleuren hebben we fawn, effen of gestroomd, bon met een beperkt aantal platen of overwegend bont. Alle nuances van fawn zijn geoorloofd, van rood tot licht bruin (café au lait). Bonte honden kunnen wit zijn of wit met gestroomde platen of wit met fawn platen. Wanneer een hond een zeer donkere neus heeft en donkere ogen omringd door donkere oogleden, worden enkele niet gepigmenteerde vlekken in het hoofd bij uitzondering toegestaan bij zeer mooie honden.

Grootte en gewicht

De schouderhoogte is 30,5 – 31,5 cm. De grootte is in harmonie met het lichaam. Het gewicht mag niet minder zijn dan 8 kilogram, maar niet meer dan 14 kilogram voor een Franse bulldog in goede conditie.

De Franse bulldog is vooral een gezelschapshond, hoewel de hond zeer waaks is. Een Franse bulldog wordt ongeveer 10 à 14 jaar. Volgens de ras standaard moet een Franse bulldog een schouderhoogte hebben van 25 tot 35 cm. Ze hebben een dichte, glanzende korte vacht. De toegestane kleuren zijn: gestroomd, zwart, wit, wit met gestroomde vlekken en fawn.

De Franse bulldog heeft een levendig karakter en is een mensenvriend. De hond kan algemeen ook goed opschieten met kinderen. De Franse bulldog heeft wel een consequente opvoeding nodig en ze kunnen onstuimig zijn. Als de hond goed opgevoed en gesocialiseerd wordt, gaat de hond in het algemeen goed samen met andere huisdieren. Franse bulldoggen zijn erg op hun baas gericht, als de baas onvoldoende aandacht aan ze besteedt, kunnen ze jaloers reageren.

De Franse bulldog is forsgebouwd en kan zijn warmte slecht kwijt. Het is daarom niet verstandig om de hond zware inspanningen te laten verrichten bij hoge temperaturen.

Voor wat betreft de verzorging hebben de ogen en gezichtsplooien extra aandacht nodig.

De Engelse Bulldog

 

De geschiedenis van de Engelse Bulldog

De Engelse bulldog zou zijn ontstaan rond de jaartelling. Hij is ontstaan uit de Mastiff, of Alaunt en de Talbot. Omstreeks 1630 werd voor het eerst melding gemaakt van ‘Bulltbaiting”, vrij vertaald Stierbijten.

Het stiervechten is volgens een oude kroniek ontstaan doordat Graaf William Warren Lord Stanfort in 1209 twee stieren zag vechten om een koe, totdat de hond van de plaatselijke slager zich hierin mengde en de stier aanviel. De stier raakte volkomen in paniek en vond zijn weg door het dorp met in zijn kielzog de hond die bleef aanvallen.

De Graaf vond dit schouwspel zo mooi dat hij de slager opdracht gaf, af en toe een wilde stier beschikbaar te stellen, teneinde deze sport voor altijd voort te zetten. In Engeland is deze sport erg populair geworden. In Tutbury, Staffordshire, werd jaarlijks een officieel een stierengevecht georganiseerd. Gelukkig werd rond 1835 het stierenvechten afgeschaft. De honden werden speciaal getraind om de stieren zo laag mogelijk te benaderen zodat ze niet gelijk in aanvaring kwamen met de hoorns van de stieren. Ook werden de honden getraind om de stier bij de neus (pinning) te pakken. De bedoeling was dat de hond de stier zo lang vast hield, dat de stier het van vermoeidheid zou opgeven. Uit de huidige bouw van de bulldog kan je nog steeds zien waarvoor hij destijds gebruikt is.

De engelse bulldog is laag van bouw zodat de hond moeilijk te vatten was voor de stier. Ze voorhand is aanzienlijk zwaarder dan de achterhand zodat het zwaartepunt van de hond dicht bij de kop ligt. Daardoor was de engelse bulldog moeilijk los te schudden door de stier. De engelse bulldog is breed in front zodat hij een grotere stabiliteit heeft. De achterpoten zijn ook langer dan de voorpoten. Hierdoor ontstaat de roach-back waarmee de sprongkracht wordt vergroot, zodat de hond langer de stier kon vasthouden.

De lay back (zie voor uitleg de ras standaard) zorgt ervoor dat de hond goed kon blijven ademen terwijl hij de stier vast had in het zachte vlees.

De turn-up is nodig om een stevigere beet te krijgen zodat bij het schudden de wond groter zou worden en de stier meer bloed ging verliezen en uiteindelijk zou sterven aan bloedverlies.

Het karakter: de grote moed, vastberadenheid en hoge pijngrens, nodig om het gevecht met de stier aan te gaan.

De Engelse bulldog is in het verleden gebruikt, mede vanwege goede eigenschappen, in andere rassen te krijgen zoals de Franse Bulldog, Boston Terrier, Boxer, Bullmastiff, Staffordshire Bull Terrier en de Argentijnse Dog.

Tegenwoordig is de engelse bulldog een heerlijke huishond met een stoer uiterlijk.

In de loop der jaren hebben we veel ervaring opgedaan met ons ras. Een engelse Bulldog is een hele lieve, aanhankelijke hond. Absoluut geen hond die een hele dag alleen gelaten kan worden. Daar doe je hem/haar veel verdriet mee. Een paar uurtjes kunnen ze wel alleen zijn. Ze zijn gek op aandacht. Maar als het nodig is, zijn ze ook waaks. Althans dat is onze ervaring. Ze willen ook graag wandelen, zolang ze maar bij je kunnen zijn. Ze kunnen goed met kinderen overweg en als ze ermee zijn opgegroeid ook met katten. De dames kunnen soms echte bitches zijn, de reuen zijn vaak wat rustiger, komt het vandaag niet dan komt het morgen wel. engelse bulldoggen hebben verplichte rust nodig anders blijven ze de hele dag in beweging en dat is niet goed voor ze. engelse bulldoggen mogen spelen, maar ruk en trek spelletjes zijn verboden alsmede voetballen met de engelse bulldog. Helaas laat hun bouw dat niet toe. Hoewel engelse bulldoggen steeds gezonder worden en het steeds minder benauwd hebben denken de mensen vaak dat ze alles kunnen, neen, ze blijven nog steeds anders van bouw in tegenstelling tot vele andere rassen. Indien u op zoek bent naar een hond waarmee u lekker kunt stoeien, voetballen, ravotten, sleuren met een touw, mee kan doen met behendigheid enz. dan moet u echt voor een ander ras kiezen. Veel engelse bulldoggen zijn ook gek op water. Sommige gaan graag zwemmen en andere engelse bulldoggen willen niet eens natte voetjes halen. Pas op als u gaat varen met uw engelse bulldog. Doe hem in ieder geval een zwemvest om, met een handgreep eraan zodat u hem uit het water kunt vissen als hij/zij van de boot valt. Een engelse bulldog kan hierdoor enorm schrikken en “bevriezen”‘, hij kan dan niets meer bewegen en zinkt naar de bodem van schrik.

Vanwege zijn bouw zit een engelse bulldog niet goed in elkaar, maar door de juiste (op)voeding van pup af aan kunnen ze vanaf een jaar toch al gauw een uur lopen.

Erfelijke afwijkingen:

 

Helaas komen in het ras vele erfelijke afwijkingen voor zoals:

Patella Luxatie

Te lang verhemelte

Luchtwegproblemen

ED

Oogproblemen zoals: entropion, extropion, distichiasis, cherry eye

Ingegroeide staart

 

Ook al fok je met zo gezond mogelijke ouderdieren, toch kan je een terugslag krijgen van vele generaties terug. Daarom is het heel belangrijk een goede koopovereenkomst te hebben naar Europees recht.

De fokkers van de Engelse Bulldogclub Nederland hebben een fokreglement 2008 opgesteld. Hierin staan regels opgesteld waaraan de ouderdieren moeten voldoen, bovendien zijn er fokuitsluitende beperkingen opgenomen. Een heel goed begin. Zo mag er niet gefokt worden met een ouderdier die patella 3 of 4 heeft of meer dan tien ooghaartjes (distichiasis). Daarnaast mogen de teven maximaal 3 nesten krijgen en mag de moederhond niet ouder zijn dan 6 jaar om pups te krijgen tenzij ontheffing voor een half jaar is verleend door het bestuur van de rasvereniging.

De ouderdieren moeten een gezondheidsonderzoek hebben ondergaan en zijn goed bevonden door een gespecialiseerde dierenarts om mee te fokken. Deze dierenartsen luisteren onder meer naar het hart, bekijken de knieën, heupen, ellebogen, ogen enz. Ook wordt een foto gemaakt van de luchtpijp om de diameter te bepalen en te kijken of de luchtweg goed is

 

De Old Englisch Bulldog

 

History Old English Bulldogs

 

Het ras is begin jaren 70 gefokt met als doel de kenmerken van de uitgestorven Old English Bulldogs zo dicht mogelijk te benaderen. Deze bulldogs die aan het begin van de negentiende eeuw dienst deed als stierenvechter in het Verenigd Koninkrijk. Nadat in 1835 het stierenvechten werd verboden stierf het ras langzaam uit. In 1971 startte David Leavitt zijn fokprogramma dat resulteerde in een hond die opgebouwd is uit ½ Engelse Bulldog, 1/6 Bullmastiff, 1/6 Amerikaanse Pittbull Terrier en 1/6 Amerikaanse Bulldog. Dit teruggefokte ras is met name in Amerika flink in opkomst, wat vooral komt door het goedaardige karakter van de Old English Bulldog.

In 1835 werd de wrede “sport” Bull Baiting verboden en leek het erop dat de originele Bulldog zou uitsterven, maar belandde in de onderwereld. Ook werd er door gefokt op een zachtaardig karakter wat hem uiteindelijk tot een nationaal ras van Engeland maakte. Sinds 1860 is deze moderne bulldog (de Engelse bulldog)een burgerlijke showhond met een gouden hart, helaas heeft het selectief fokken op uiterlijk geen goed gedaan aan de gezondheid.

Ondertussen worden er door liefhebbers “Oldies” gefokt, dit zijn uitstekende gezelschapshonden met een enorme werklust, temperament en behendigheid in diversen hondensporten, naar oud voorbeeld, in verschillende types maar, allen onder de gezamelijke naam Old English Bulldog.

 

Leavitt & Leavitt-achtigen :

In 1971 starte David Leavitt in samenwerking met de universiteit van Ohio, U.S.A., een fokprogramma op om de originele Bulldog terug te fokken, de Leavittlijn bloedlijn met als resultaat een gespierde en atletische Bulldog, uit volgende rassen; 1/2 Engelse Bulldog, 1/6 Bullmastiff en 1/6 Pittbulldog.

 

Hermes :

Linda Hermes vond de Leavitt Bulldog niet hun perfecte OEB, zij hadden een wat zwaardere OEB voor ogen, dit resulteerde in een eigen bloedlijn namelijk de Hermes Bloedlijn, hun ideale OEB met als resultaat een kort geblokte, massieve en compacte bulldog. Zij gebruikten de Engelse Bulldog, Bullmastiff, Pittbull Terriër en de Bordeauxdog om hun ideale Old English Bulldog te creëren.

 

Victorian :

In 1985 begonnen de heren Ken Mollet & Graham Woods uit Engeland met het terug fokken van hun ideale OEB, de Victorian Bloedlijn dit resulteerde in een zeer zware en massieve bulldog. Om het Victorian type te creëren zijn de Bullmastiff, Stafford, Engelse Bulldog en de Bordeauxdog gebruikt.

 

Renascence :

In 1990 starte Chadde JoliCoeur met het Renascence type met als doel een atletische, gespierde, compacte en energieke bulldog te fokken. Chadde gebruikte de volgende rassen om de Renascence te creëren : de Amerikaanse Bulldog, Hermes Bulldog, Engelse Bulldog, Bullmastiff en de Bandogge (kruising: Old Family Red Nosed Pittbull/Mastiff).

 

Alternative Bulldogge :

Over het algemeen zijn deze atletische bully types met veel bone. 100% bulldogges met een sterk karakter en werklust voor de baas.

 

Olde Tyme Bulldogge :

EarthQuake (selecte groep fokkers) is in 1999 begonnen een Oer-Bulldog terug te fokken, naar 17e eeuws principe, met kruisingsbloedlijnen van Engelse X Amerikaanse Bulldoggen. Dus geen kruisingen met niet Bulldograssen.

Karakter en opvoeding Old English Bulldog

De Olde English Bulldogge is loyaal, betrouwbaar en stabiel ras en zijn volgzaam en vriendelijk. Wel is het een goede waakhond die zowel het erf als de familie beschermd. Olde English Bulldoggen doen het goed met kinderen, honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid.

Deze honden zijn helemaal niet moeilijk om op te voeden omdat ze zo meegaand en intelligent zijn. De Old English Bulldog is zeer gevoelig voor het humeur van zijn baasje en ook voor de intonatie van de stem. Daarom is een opvoeding met zachte hand nodig. Wees altijd consequent en duidelijk tegen de hond. 

Normale opvoeding waarbij een puppiecursus/basiscursus wel wordt aangeraden. Dit omdat de bullen nogal sterk zijn en je wil niet dat je hond jou uitlaat.
De hond moet weten wie de baas is. Ook hebben sommige oldies van nature een dikke vinger mentaliteit. Dus vanaf het begin een goede opvoeding/cursus is niet onbelangrijk.

 

Algemene kenmerken Old English Bulldog:

 

Brede nek
Brede borstkas
Rechte voorbenen
Kleine oren
Langere en brede snuit
Vrij ademend
Lange staart

 

Gezondheid Old English Bulldog:

 

De OEB is gezonder dan de meeste andere bulldograssen. Omdat de snuit langer is, kan de Old English Bulldog bijvoorbeeld beter ademen dan de Engelse Buldog. De hond heeft een uitstekend uithoudingsvermogen, zonder dat het elke dag enorm veel beweging nodig heeft.

Het ras is geschikt voor de meeste hondensporten, met name behendigheidstraining en flyball scoren goed bij de OEB. Om de hond mentaal gezond te houden heeft het bovengemiddeld veel uitdaging nodig in de vorm van spelletjes of training.

De Old English Bulldog is een lenige, middelgrote hond. De schofthoogte van de reuen ligt tussen de 45 en 55 centimeter, en bij de teven tussen de 40 en 45 centimeter. Het gewicht varieert van 25 tot 40 kilo, afhankelijk van de schofthoogte.

Het hoofd van de Olde English Bulldog moet kort maar groot zijn een verlenging van de nek. Het voorhoofd moet plat zijn. De neus is niet lang en net als de Engelse Bulldog heeft de Old English Bulldog een onderbijt. De borst is breed en heeft veel diepte met gewelfde ribben. De rug kort en krachtig. De schouders zijn gespierd en de nek is tamelijk kort, maar breed. De benen zijn goed gespierd. De oren van de Olde English Bulldog staan hoog en wijd, de ogen laag en ver uit elkaar. De hond zit ruim in zijn vel en de kleur van de vacht kan in meerdere varianten voorkomen.

NEW ENGLISH BULLDOG

 

Niet te verwarren met de Olde English Bulldog, dat is de recreatie van de arbeidersklasse Bulldoggen uit de oude tijd. De New English Bulldog is een alternatieve Engelse Bulldog, geen alternatieve Old English Bulldog. Het is een ras tussen de Olde Englisch Bulldog en de hedendaagse Engelse Bulldog. In grootte komt hij tussen deze rassen. Het is een zeer gezonde hond met uitstekende beweging, minder relaxed dan de Engelse bulldog maar zonder overdreven drive. Ze passen zich goed aan het stadsleven aan.

Deze prachtige bulldogs die erg populair zijn, bestaan ​​al decennia. Ze werden geregistreerd als fundamentele Olde Engelse Bulldoggen, maar werden niet geaccepteerd als volledige Oldies en ook niet gereconstrueerd als puur gefokte Engelse Bulldoggen. Een hond tussen 2 werelden.

We hebben een speciale plek voor deze honden gemaakt en een ras standaard voor ze ingesteld omdat velen op deze manier van ze houden en we ze in onze showringen als New English Bulldog brengen.

 

Algemene beschrijving:

 

De ideale New English Bulldog is een kleinere middelgrote hond met een gedrongen en zeer gespierd lichaam, een groot en krachtig hoofd en een sterke Engelse bulldog-look in type. Ze waarderen activiteiten zoals springpaal en behendigheid en gedijen om hun meesters te behagen met wie ze een sterke band hebben, reden waarom ze niet geschikt zijn om te worden kennel.

 

Nek:

 

kort en bijna breed als het hoofd, stromend in de gespierde schouderholtes zonder de indruk te geven tussen de nek en schouders te stoppen.

 

Borst:

 

breed en ribben goed afgerond. De diepte van de borst moet ten minste tot de ellenbogen zijn. Een smalle borst is een ERNSTIGE FOUT. Van voren gezien zou je een vierkant moeten zien, van voet tot voet, en van voet tot hoek van de oksel, 100% breed en 100-125% hoog.

 

Rug:

 

kort, moet het uiterlijk van een perfect vierkant geven in verhouding tot het lichaam. 100 in hoogte, 100-120% in lengte. De vrouwtjes hebben mogelijk een langere rug in overweging voor zwangerschap. De bovenlijn is roached of vlak met een zeer lichte stijging van de croupe naar de schouders of omgekeerd. Een zadelrug is een FOUT.

 

Schouders:

 

breed, breed en gespierd met aanzienlijke hoekingen voor een goede beweging. Rechte schouders is een FOUT.

 

Voorkant:

 

Voorbenen zijn recht en breed geplaatst. Oost / West voorpoten is een FOUT. Het ontbreken van bot is een ERNSTIGE FOUT.

 

Achterkant:

 

Benen hebben een matige hoeking aan de knie gezien vanaf de zijkant. De benen van achteren gezien zijn recht. Bandy legs (in O) is FAULT. Koehaken (in X) is een ERNSTIGE FOUT.

 

Ellebogen:

 

Liggen relatief dicht bij het lichaam, lichtjes verwijderd van het lichaam is toegelaten maar niet los.

 

Beweging:

 

Honden moeten een uitgebalanceerde krachtige gang hebben en in staat zijn om hop te maken. Voeten: rond, strak zowel voor als achter, en de koten moeten sterk zijn. Zwakke koten en / of gespreide voeten (duif tenen) zijn diskwalificerende fouten. Voorpoten kunnen heel licht worden bleek.

 

Lengte:

 

vrouwtjes - 38 tot 40 cm, mannen - 40 tot 42 cm, op de hoogte. Een maat - of + 3 cm is acceptabel, een maat meer dan + 3 cm boven de standaard (inclusief de tolerantie van + 3cm) is een ERNSTIGE FOUT. Gewicht: 20-30 kg voor vrouwen, mannen 22-35 kg.

 

Vacht:

 

Alle kleuren zijn acceptabel zonder voorkeur voor elkaar: wit, zwart, zwart en bruin, chocolade, rood, fawn, blauw, lilac, ook versie van deze kleuren met piebalding, gestroomd, sables, driekleur. De vacht is kort. Een golvende vacht of een lange vacht is een diskwalificerende fout.

 

Staart:

 

een rechte spijkerstaart of halve staart heeft de voorkeur of wordt geschroefd indien goed gedefinieerd, knikstaart en volledige staart geaccepteerd omdat aankoppelen in Europa verboden is.

 

Temperament:

 

Zacht en extravert. Agressie tegen mensen, zonder provocatie is een diskwalificerende FOUTEN. Er zal aandacht worden besteed aan paringen om aan de standaard te voldoen, een langere neusneus (maximaal de standaard) moet worden gefokt met een kortere neus en een langere (maximaal de standaard) hond naar een kleinere (minimaal). Fouten zullen niet worden verdubbeld in fokdieren en selectie zal worden gemaakt om elkaar aan te vullen.

Mannetjes moeten 2 testikels vertonen, volledig in het scrotum gevallen. Chryptorchidy is een DISKWALIFICERENDE FOUT.