18 April 2021 Coco & Kenza..

 

18 april zijn Coco en Kenza in slechte conditie binnen gekomen, ze waren in een woning gevonden. Samen in een te kleine bench zonder eten of water, het bleek dat deze lieverds al 3 dagen zo samen zaten.

Kenza was erg vermagerd en niet geregistreerd, kapotte staart top en gebruikt als fokteef.

Coco was ook erg vermagerd een hondje van plus minus 10 maanden oud, niet gechipt, flinke littekens onder de bek, kop, en poten te schrijnend voor woorden, er is totaal niet naar ze omgekeken en het vermoeden is er dan ook dat degene van wie ze waren hele andere plannen met ze had, dan een normale lief hebbende honden eigenaar.

Bij binnen komst zijn we gelijk naar de dierenarts gegaan en zijn ze gechipt en geregistreerd zoals het hoort.

 

De wonden werden verzorgd, ingeënt en ontwormd. 

Het gast gezin waar ze geplaatst werden heeft ze weer op gewicht gebracht en alle verwondingen verzorgd. Daar ben ik erg dankbaar voor.

 

Kenza werd geadopteerd op 3 mei 2021 door 2 hele lieve mensen en zijn verder gegaan met de verzorging van der staart.

Helaas moest Kenza der staart geamputeerd worden want de staart bleek geheel van binnen ontstoken te zijn.

 

Coco werd op 27 mei 2021 geadopteerd door het gast gezin al met al zijn deze 2 lieverds goed op hun pootjes terecht gekomen en daar doen we het voor.

5 Mei 2021 Lewis & Maddy

 

Na een verdrietig telefoontje op 3 mei 2021 dat het baasje van Lewis & Maddy overleden was moest er met spoed een plek geregeld worden voor deze 2 lieverds. 

Wij zijn ze gaan halen in Groningen, dat was 3 uur heen en 3 terug reizen maar dat deden we met veel liefde anders moesten de honden naar het asiel en dat had John ( baasje) niet gewild.

Maddy was bij binnen komst gelijk aanwezig en wilde aandacht, Lewis was het tegen over gestelde die keek de kat uit de boom, door hem te negeren kwam hij langzaam wat losser.

Nadat Marian rustig afscheid had genomen en we heel veel gepraat hadden wat John zijn wensen waren voor zijn honden reden we met de hondjes naar Vlaardingen terug. Dat hebben we geweten want Lewis liet de ene scheet na de andere en dat leverde wel lach momenten op in de auto.

 

Bij aankomst thuis hebben we Lewis en Maddy een eigen kamer gegeven en hun eigen Huisje (Bench). Dat vonden ze wel wat, op een gegeven moment ging Lewis de zoon van Maddy uitvallen naar haar waarop we met overleg besloten hebben ze 2 apart te gaan plaatsen.

 

Maddy is op 28 Mei 2020 geadopteerd en verhuisd naar Limburg waar zij al de liefde van de wereld krijgt. Lieve Maddy het gaat je goed lieverd je bent een lieverd en we hopen snel weer wat van je te horen.

Lewis woont in Safe house en zal een Safe house hond blijven dit is de wens van Marianne en John.

8 Juli 2021 Buffel..

 

Donderdag avond is Buffel binnen gekomen.

Buffel is afgestaan omdat zijn baasje ernstig ziek is en de zorg niet meer aan kan.

Buffel is een mannetje wat heel vrolijk is naar alles en iedereen, ook andere honden vind hij leuk en lief.

Buffel heeft wel een overgewicht waar we nu mee aan de slag gaan omdat hij een  BOS operatie en schoonmaak tanden moet ondergaan.

Buffel is 5 jaartjes jong en  we gunnen hem nog vele mooie jaartjes erbij, dus werk aan de winkel.

28 Juli 2021 Deejay

 

Woensdag avond laat is Fleur en Alfonso naar Limburg gereden om  Deejay op te halen.

Deejay is een warme liefde volle hond die uitdaging erg leuk vind en graag wil werken.

Maar na een jaar ziektewet van vrouwtje was Deejay niet van plan om haar los te laten om te gaan werken, dat resulteerde in ontsnappingen van Deejay en dat was niet veilig.

Met veel verdriet hebben zijn baasjes besloten om Deejay af te staan om een nieuwe veilige plek te zoeken voor deze vrolijke heer.

Nou met trots kan ik zeggen dat is gelukt Deejay is verhuisd 8 augustus 2021 naar Groningen waar hij alle vrijheden heeft op het platteland. Waar hij zijn specialiteiten waar kan maken.

Deejay we wensen jou en je nieuwe baas het alle beste toe en hopen je ooit nog te horen kanjer.

12 Augustus 2021 Misty..

 

Woensdag 12 augustus zijn Fleur en ik Misty op  gaan halen in Oud-Beijerland. 

Toen we daar aan kwamen en even binnen waren kwam Misty de woonkamer binnen, Misty was wat nerveus en logies ze voelen heel goed dat er wat speelt.

Na wat snoepjes gaf ze me een poot en zo bevestigde ze me haar vriendschap.
En zo geschiede het ook bij Fleur.

Na afscheid genomen te hebben zijn we de wagen in gegaan richting Vlaardingen want om 15.20 hadden we een afspraak bij de dierenarts voor de enting en een check up.
De auto rit ging geweldig alleen had Misty het evenwicht gevoel niet zo goed haha, hoe zacht we de bocht om gingen moest zij met moeite der roer recht houden. 

Toen we bij de dierenarts aankwamen ben ik met Misty nog even de laan uit gewandeld zodat  ze der behoefte nog even kon doen en der een beetje gerust kon stellen.

Misty is erg onzeker en angstig en dat liet ze ook wel zien bij de dierenarts, ze kent ze niet dus aanraken dat was wel eng maar ze keek me steeds aan moet dit en als ik zei het is goed meis, kroop ze tegen me aan van oke als jij het zegt dan is het goed. 

Misty is mee gegaan met Fleur en mocht daar een nacht en een dag verblijven want er zou een gezin de volgende avond komen kennis maken.

De volgende avond ben ik naar Fleur gegaan en toen ik binnen kwam, kwam Misty me vrolijk begroeten ik hoefde haar zelfs geen snoepjes te geven.

Om half 8 kwam het nieuwe adoptie gezin en Misty vond het best wel spannend maar ontspande vrij snel zodat ze zelf bij hun ging kijken, het was liefde op het eerste gezicht, ik stelde voor dat de dochter samen met Fleur met Misty buiten zouden gaan lopen, en dat ging super. De keus was snel gemaakt dit is het perfecte gezin voor Misty. 

Misty is verhuisd naar Gouda en wensen haar en haar nieuwe baasjes alle goeds toe. 

 

 

Zaterdag 21 augustus 2021 Ayla

Ayla is bij mij gekomen nadat ik werd gebeld door haar baasje, haar baasje was ziek en had 2 old english teefjes Ayla en Azurra.

Ayla zou  als eerste naar mij toe komen want ze wilde Azurra nog graag even thuis  houden en dat snapte ik ook wel want ze had een speciale band met haar. 
En met de tijd als het slechter zou gaan met haar, dan zou ik weer naar Groningen gaan om haar daar op te halen.

Ayla was vrolijk en wilde graag alles ontdekken en verkennen en dat is logies en heel normaal. 

Het was een  knuffel kont en de kinderen in huis vond ze ook erg geweldig.

Van de andere honden moest ze niets weten niet dat ze in de aanval ging maar ze gaat liever uit de weg en kwamen ze wel te dichtbij snauwde ze, dus hebben we ze apart gehouden.
Buiten wandelen vond ze helemaal te gek, een hele wereld ging voor der open want omdat haar baasje zo ziek was, heeft ze geen normale wandelingen meer gehad.

Dus alles was weer even spannend en dat leverde  wel eens lach wekkende momenten op.

Ayla is verhuis naar Utrecht en heeft een katten vriend erbij.
Ze doet het onwijs goed en we wensen het baasje en Ayla het alle beste toe met veel mooie jaren samen met haar.

 

 31 Augustus 2021 Azurra

In de ochtend van 31 augustus om 6.00 uur, gingen Glenn en ik weer vroeg op pad,

 

wel gezellig zo saampjes een rit van 3 uur heen en weer 3 uur terug.
We hadden ook alles lekker mee en bij aankomst zaten  Anja en Azurra al te wachten, 10 dagen daarvoor was ik er al geweest om Ayla op te halen maar Anja ging zo snel achter uit in der gezondheid dat dit de beste oplossing was om  Azurra te gaan halen zodat Anja naar haar vriendin Yolanda kon gaan, om de laatste maanden van der leven nog verzorgd te worden. (Aangezien Yolanda zelf honden heeft met een behoorlijke rugzak, kon Azurra daar helaas ook niet heen)

 

Azurra was vrolijk en had al door dat ze met me mee mocht na een tijd gekletst te hebben met Anja en haar rustig de tijd te hebben gegeven om afscheid te nemen, kwam het moment van we moeten gaan  en het valt me steeds weer op hoe moeilijk ik het daar mee heb, zowel voor de hond als haar baasje, 1 ding hou ik me altijd voor we doen het voor de rust van het baasje en voor het welzijn van de hond.

De terug reis ging super alleen vond Azurra de rit niet zo fijn helemaal opgerold lag ze op de achterbank, na ander half uur zijn we gestopt voor een plas en poep pauze voor Azurra, nou dat had ze wel even nodig.

Toen we thuis aankwamen hebben we haar het huis laten verkennen, en der rust plek aangewezen en dat vond ze allemaal wel fijn. Ze is gaan eten en  lekker in slaap gevallen, ze vond het allemaal wel goed.

2 Oktober 2021 Luna

 

Na een telefoontje van Dierenasiel in Zeist zou Luna naar Safe house for Bulldogs komen.

Het baasje kon niet meer voor haar zorgen, en het vrouwtje kon Luna niet aan, omdat Luna continu uitviel naar andere honden.

Luna is een kruising American Bulldog x Boxer.
Toen ze gebracht werd zat ze in een kleine kennel in de auto, de kennel was zo verwrongen dat de kennel niet eens meer ingeklapt kon worden, Luna stormde naar binnen en ging in een Bench zitten zo van ik ben binnen.

Ik ben toen met de eigenaar gaan praten waarom afstand en wat Luna der + en - punten waren.

Daarna heeft het vrouwtje afscheid genomen en is weg gegaan, Luna leek er weinig moeite mee te hebben, ze was alles  aan het verkennen.

En ook mij vond ze wel leuk want ja een lekker brokje ging er ook wel in, en een potje spelen, je merkte gewoon dat ze aandacht gemist had en dat is zo triest.
Toen even naar buiten en ja hoor we wapperde er achter aan als een vlaggetje en Luna vond dat heel normaal, god wat is ze sterk, en ja dan kom je een andere hond tegen, nou de reactie van Luna was heftig dus pakte ik der bij der halsband en liet der naast me gaan zitten. Zodra zij weer rustig was liepen we verder.

 

1 ding wist ik gelijk hier is werk aan de winkel hahaha .

Zondag 30 Januari 2022 

Angel & Toetje

 

Vrijdag 28 januari werd ik avonds gebeld door Jolanda Oescher dat Angel en Toetje niet goed gingen in het gezin waar ze achter me rug om geplaatst waren door de fokker. Er was overleg met de fokker dat ze dan toch maar naar mij moesten komen. Dus ik toen ik dat telefoontje kreeg had ik zoiets van nu wel?

Angel en Toetje moesten in Slagharen opgehaald worden dat is 192Km heen en weer 192Km terug. Na een telefoon gesprek met de eigenaar aan de telefoon heb ik beloofd dat ik het ging regelen en dat ik zo spoedig als ik kon die kant op kwam.

 Samen met me zoon zijn we gisteren die kant op gegaan, toen we daar om 16.00 aankwamen kwam Toetje al happy tevoorschijn, Angel kroop in elkaar en vond en vind het allemaal maar niks maar ja wat wil je als je eerst een paar dagen naast je baasje hebt gelegen die overleden was, en dan opgehaald word door de dierenambulance en in een asiel gestopt word, en dan tot 22 december daar zit en opgehaald word door Fleur en mee gaat naar België en dan daar weer opgehaald word door een nieuwe eigenaar waar de fokker ze aan verkocht had.

 

En dan kom ik weer hun ophalen wat een dieren welzijn he, ik kan daar allemaal niet zo goed tegen de dieren zijn de dupe en dat is het laatste wat ik wil. Maar goed we gingen terug naar huis Angel ging slapen en Toetje zou toetje niet zijn als ze zich overal mee bezig hield haha, onder het rijden moesten me oren het ontgelden die sopte ze graag uit.

 Om 19.30 kwamen we thuis aan en zijn ze saampjes lekker op verkenning gegaan door het huis, en eindigen de saampjes heerlijk op de bank. De nacht is super gegaan en vanmorgen lekker opgestaan Angel zoekt veel contact met Alsy en Alex en Toet hangt meer aan mij. Dus de rollen zijn goed verdeeld hahaha. Vanmiddag heerlijk een speel middag gehouden met ze nou Toet vond dat super en Angel kwam een beetje los.

 Ik heb besloten met overleg met de dierenarts dat ik een therapie ga doen met Angel dat ze me kan vertrouwen en haar zelfvertrouwen op te krikken. Dus we gaan weer aan de slag ermee!

 

Angel en Toetje welkom bij Safe house for Bulldogs we gaan der voor.

16 juli 2022       Lou      + 5 april 2024

 

Lou is voor de vijfde keer afgestaan de reden zou zijn dat ze niet met andere honden zou kunnen en buiten met uitlaten storend gedrag richting andere honden en katten heeft.

Ik heb geen moment getwijfeld en der opgenomen het is een dametje met pit ze is 7 jaar maar  gedraagt zich als een puber, spelen en water vind ze te gek en daar beleefd ze heel veel plezier van.

Kinderen en mensen vind ze ook te gek, ze is echt een kroel kippie en speelt graag met der speeltjes.

Dus we gaan der voor lekker aan de slag met Lou.

Lou is altijd bij ons gebleven en waarom omdat zij al zo vaak in het Asiel terecht is gekomen dat gun je geen 1 dier. 

Lou is zo gegroeid in Safe house for bulldogs ze heeft leren omgaan met andere bullen en dat had ze snel opgepakt en we zagen dat ze er zo happy van werd. Buiten huis met uit laten was echt een ramp althans als je dit gedrag niet kent is het afstotend en niet fijn wandelen. 

Ik zelf heb er nooit geen afkeer van want ze doet niet voor niks zo. Maar op één of andere manier ging de ene wandeling makkelijker dan de andere.

 

5 april 2024 

In de ochtend wilde ik Lou uit gaan laten en deed de bench open ik zag dat ze met der koppie gebogen richting flank naar buiten liep. Ik wist gelijk dat dit foute boel was en ik ben gelijk me dierenarts gaan bellen, en we konden gelijk langs komen, waar ik bang voor was kwam ook uit ik moest der laten gaan. Ze had een zware beroerte gehad en het zou niet fair zijn om haar langer te laten lijden.

En heb ik de beslissing genomen om haar te laten gaan het viel me op dat ze me gezicht likte of ze wilde zeggen het is goed zo. Ik heb het fijn gehad en ze voelde zo rustig ik heb der in me armen genomen Sandra heeft toen haar narcose injectie gegeven ze al snel te snurken ik dacht alleen maar meissie je hebt geen pijn meer maar ik gunde jou nog zoveel meer tijd tussen je bullen vriendjes en vooral je met je bulle vriendinnetje Didi maar helaas dat is niet gelukt.
Lieve Lou Rust zacht en maak boven nieuwe vriendjes je kan het knapperd.